TSNG042 - Manzhuan Guliudachashan Shengcha 2023

Varianta:
90 Kč 180 Kč 270 Kč 900 Kč 500 Kč 5 000 Kč od 90 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Na dotaz Skladem Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Kód: TSNG042/1 TSNG042/2 TSNG042/3 TSNG042/4 TSNG042/5 TSNG042/6 Zvolte variantu
TSNG042 - Manzhuan Guliudachashan Shengcha 2023
TSNG042 Manzhuan Guliudachashan Sheng 2023 0
Novinka Tip

Detailní popis produktu

Obecné shrnutí
Prémiový sheng puer ze slavné čajové hory Manzhuan (蛮砖) lisovaný na jaře roku 2023. Čajové lístky pochází ze vzrostlých čajovníků (qiaomu 桥木), které zpracovala Shanshanina čajová mentorka, Liang. Liang patří k etnické skupině Han (汉族), která se soustředí na prémiové a limitované edice čajů z prastarých i nových čajových hor.

Tento čaj pochází z limitované edice "Šesti prastarých čajových hor" (guliu dachashan 古六大茶山) tvořené šesti čajovými koláči - Yibang (倚邦), Yiwu (易武), Mangzhi (莽枝), Gedeng (革登), Manzhuan (蛮砖) a Youle (攸乐), které nyní prodáváme jak samostatně, tak v edici. Ačkoliv se rok 2023 negativně podepsal na celkové sklizni čaje kvůli enormnímu suchu, suché počasí pozitivně napomohlo k zlepšení chuťových vlastností čaje, což můžete sami okusit. Čaj je prodáván ve formě lisovaného koláče (bingcha 饼茶) o hmotnosti 100 g, který se hodí k dlouhodobé archivaci.

Čajový profil (akt. 11-07-2024)

  • Vůně: Střední ovocný nádech s mírným medovým aroma
  • Barva: Čaj přechází z jiskřivě zlatých do světle okrovo-medových odstínů
  • Chuť: Citrusové marmelády (citrón), ovocné kompoty (třešně) a zeleninová povidla (zázvor a rebarbora) přecházející do jemných kouřových a mléčných tónů


Pro více informací sledujte náš čajopis (již brzy). :-)

Doplňkové parametry

Kategorie: Čaje
? Producer / Výrobce: FH-05, Liang, Han (汉族)
? Origin / Původ: Manzhuan (蛮砖)
? Harvest / Sklizeň: Q1/2023, 1500-2100 m.a.s.l.
? Processing / Zpracování: Hand-picked, artisan tea
? Quality / Kvalita: Qiaomu (乔木), <50 years
? Type / Druh: Shengcha (生茶), bingcha (饼茶)
? Rating / Hodnocení: Premium quality (5/5)
? Best before / Minimální trvanlivost: 4/2069

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: