TSNG029 - Yiwu Zhengshan Shengcha 2013

Varianta:
130 Kč 260 Kč 390 Kč 650 Kč 4 000 Kč od 130 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Poslední 1 kus skladem Zvolte variantu
Kód: TSNG029/1 TSNG029/2 TSNG029/3 TSNG029/4 TSNG029/5 Zvolte variantu
TSNG029 - Yiwu Zhengshan Shengcha 2013
TSNG029 - Yiwu Zhengshan Shengcha 2013
Novinka Tip

Detailní popis produktu

Obecné shrnutí
Prémiový sheng puer čaj ze slavné čajové oblasti Yiwu (易武) lisovaný na jaře roku 2013.  Čajové lístky jsou směsicí čajových stromů s převahou listí ze prastarých a vzrostlých stromů (gushu 古树 a qiaomu 乔木) a byly zpracovány čajovou továrnou Menghai Xianxinghai Chachang (勐海县兴海厂). Čaj je od Shanshaniné kamarádky Yuguan, která patří k etnické skupině Dai (傣族). Její rodina pracovala v různých čajových továrnách, díky čemuž máte možnost ochutnat část produkce ze slavné a již neexistující čajové továrny Menghai (Menghai Chachang 勐海茶厂), která byla zprivatizovaná v roce 2004. Čaj je prodáván ve formě lisované 357 g čajového koláče (bingcha 饼茶), který se hodí k dlouhodobé archivaci.

Čajový profil (akt. 06-06-2024)

  • Vůně: Jemný medovo-bylinný nádech s kouřovo-zemitými tóny
  • Barva: Čaj přechází z průhledně zlato-oranžových tónů do jiskřivých okrovo-medových odstínů
  • Chuť: Kombinace sušenných bylin (heřmánek, ječmen, sladký tabák), dřeva (dub a archivní nábytek) a uleželé kukuřice přecházející do slámovitých, minerálních a medových tónů

Pro více informací sledujte náš čajopis (již brzy). :-)

Doplňkové parametry

Kategorie: Čaje
? Producer / Výrobce: FD-01, Yuguang, Dai (傣族)
? Origin / Původ: Yiwu (易武)
? Harvest / Sklizeň: Q1/2013, 1700-2100 m.a.s.l.
? Processing / Zpracování: Hand-picked, factory tea
? Quality / Kvalita: Mixed (Gushu 古树, qiaomu 乔木)
? Type / Druh: Shengcha (生茶), bingcha (饼茶)
? Rating / Hodnocení: Premium quality (4/5)
? Best before / Minimální trvanlivost: 4/2069

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: