
| Po měsíční pracovní cestě do Xishuangbanny na jaře 2025 bychom se s Vámi rádi podělili o další kousek Xishuangbannské čajové kultury!

| Tentokrát bychom rádi pohovořili o Yunnan Baicha (云南白茶), bílém čaji, který se začal těšit velké oblibě na počátku milénia (2000s). Zatímco tradiční produkce bílého čaje je spojována především s provincií Fujian (například Baihao Yinzhen či Shoumei), širokolistá odrůda Camellia Sinensis var. Assamica z provincie Yunnan přináší zcela nový chuťový rozměr u bílých čajů.

| V posledních letech si mnoho čajomilců zalíbilo archivní bílé čaje z provincie Yunnan. Podobně jako u archivních sheng puer čajů se chuť těchto bílých čajů může výrazně změnit a časem nabídnout mnohem sladší a delikátnější chuťové vrstvy. Navzdory rostoucí produkci bílých čajů v provincii Yunnan je výroba Yunnan Baicha v oblasti Mengla (勐腊) stále velmi omezená a vzácná.

| Co stojí za rostoucí popularitou těchto čajů? Jak chutná Yunnan Baicha z oblastí Mengla a Menghai? A jaké jsou aktuální výzvy archivních bílých čajů v provincii Yunnan? Během prezentace se podíváme na čtyři bílé čaje z regionů Mengla a Menghai, abychom lépe porozuměli výrazným rozdílům mezi těmito oblastmi.

| Vstupné je dobrovolné. Počet míst je omezen. Prosíme, rezervujte si místo předem na info@bannahouse.cz. Děkujeme za pozornost a těšíme se až s Vámi budeme moc ochutnat Xishuangbannské čaje v naší Čajové komnatě!
.png)