Detailní popis produktu
Obecné shrnutí
Kvalitní a ručně vyráběný Daiský šálek s vyrývanými motivy. Čajový šálek je vyroben z Daiské hlíny (傣陶), která pochází z autonomní prefektury Xishuangbanna (西双版纳) v jihozápadní oblasti Číny. Tento typ neglazované čajové keramiky nejen vylepšuje chuťový prožitek z pití čaje, ale zároveň napomáhá k zachování hrnčířského řemesla pro další generace. Čajový šálek má objem přibližně 50 ml (± 10%). Každý kus je jedinečný.
Historie a výroba
V roce 2006 byla Daiská keramika přidána na seznam čínského nehmotného kulturního dědictví. Historie této keramiky zpracovávané na pomalém hrnčířském kruhu přitom sahá až do období Daiského království (1180-1993*), kde se Daiské hlíny používaly pro výrobu různých nádob. Tento čajový gaiwan byl vyroben v malé hrčířské dílně, kterou provozuje rodina Yuhan, Shanshaniny sousedé, kteří se výrobou Daiské keramiky nedaleko města Jinghong (景洪) věnují přes 30 let. Yuhanina rodina se specializuje nejen na výrobu Daiské keramiky, ale i produkci Daiských krojů a látek, které si lze rovněž prohlédnout v naší Čajové komnatě.
Poznámka před použitím
Pro zlepšení chuťových vlastností doporučujeme používat jeden typ či podobné typy čajů v čajovém gaiwanu (např. ne-fermentované čaje jako shengcha 生茶 a Yunnanský bílý čaj 白茶 či fermentované/oxidované čaje jako shucha 熟茶, Yunnanský červený čaj 红茶 či oolongy 乌龙). Rovněž doporučujeme před použitím čajový šálek povařit v hrnci s horkou vodou a s Vaším oblíbeným čajem po přibližně 20-30 minut. Díky tomu se zbavíte stopového množství prachu a nečistost, a zároveň lépe přizpůsobíte čajový gaiwan Vašemu preferovanému typu čaje. Zlepšení chuťových vlastností by jste měli zaznamenat až po 4-5 čajování, takže buďte trpěliví. Keramika je z vnější strany malována přírodně-blízkými barvami, které jsou netoxické a vhodné pro přípravu čaje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dai |
---|---|
Teaware type / Čajová keramika: | Dai 傣陶 |
Producer / Výrobce: | Yuhan |
Height / Výška: | 3,2 cm |
Width / Šířka: | 6,8 cm |
Volume / Objem: | 50 ml |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.